RSS

Romige komkommersoep

12 aug

Als ik gasten voor het eerst mijn komkommersoep voorschotel dan zie ik hen denken “soep van komkommer?…” Meestal nemen ze nog een tweede portie 😉 Deze soep is zeer gemakkelijk en snel te maken.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:Romige komkommersoep

  • 1,5 komkommer
  • bloem (flinke eetlepel)
  • roomboter flinke eetlepel
  • 1 à 2 kipbouillonblokken
  • room (slagroom of kookroom)
  • peper en zout
  • ± 1,5 ltr. Water
  • 200 gram gehakt voor soepballetjes

Bereiding:

  • Soepballetjes maken, gehakt licht kruiden verder geen toevoegingen soepballetjes koken in een apart pannetje, zo krijg je geen vet in je soep.
  • Komkommer schillen en het middelste zachte gedeelte eruit halen.
  • komkommer koken met bouillonblokken ± 10 à 15 min.
  • roux maken (boter smelten, bloem erdoor roeren).
  • kookvocht zeven en vloeistof toevoegen aan de roux
  • Gekookte komkommer door de blender draaien en toevoegen (of gebruik een staafmixer
  • peper en zout erbij .
  • Soepballetjes toevoegen.
  • Aan het einde wat room en de uitgestoken bolletjes komkommer erbij doen.

Tips:
Je kunt alles van tevoren klaar maken:

  • Maak de komkommersoep klaar maar laat de room en soepballetjes weg.
  • Warm de komkommersoep op (indien er klontje zijn even zeven)
  • verwarm de soepballetjes in de magnetron.
  • Room door het verwarmde soepmengsel roeren en hierna warme soepballetjes toevoegen.
Advertenties
 
2 reacties

Geplaatst door op 12/08/2015 in Soepen

 

2 Reacties op “Romige komkommersoep

  1. Hennie

    04/10/2015 at 20:39

    Is deze soep ook lekker zonder ballen?

    Like

     
    • egidiovr

      04/10/2015 at 20:55

      Uiteraard is hij dan ook lekker, en als je dan groentenbouillon gebruikt heb je meteen een vegetarische soep.

      Like

       
 
%d bloggers liken dit: