RSS

Chocoladevla

16 aug

Lekkere ouderwetse chocoladevla die je zowel warm als koud kan eten… wie kookt er tegenwoordig nog vla? gewoon doen, je weet niet wat je mist!

Recept voor 4 personenchocoladevla

Ingrediënten:

  • 7,5 dl. halfvolle melk (of volle melk voor een vla die nog romiger is)
  • 35 gram cacaopoeder
  • 40 gram maizena
  • 80 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • een snufje zout

Bereiding:

  • breng de melk zachtjes aan de kook, maar bewaar 1,5 dl koude melk
  • Meng in een schaal de maizena met de cacaopoeder meng er de suiker en de vanillesuiker door en het snufje zout.
  • Meng met een garde de 1,5 dl koude melk door het mengsel totdat er een glad papje ontstaat.
  • Als de melk kookt het vuur lager zetten en met de garde het papje door de melk roeren.
  • Goed kloppen zodat er geen klontjes in komen.
  • 2 minuten zacht laten pruttelen en goed blijven roeren.

Tips:

  • Als er toch nog klontjes in je vla zitten haal de vla dan door een fijne zeef.
  • Je kunt de vla warm of koud eten.
  • Als je de vla af wilt laten koelen en je wilt er geen vel op bestrooi dan de vla met wat suiker. Maar wat nog beter gaat is een stuk plastic/magnetronfolie direct op de vla leggen.
  • Wat natuurlijk niet mag ontbreken op verse chocoladevla is een toef vers geklopte slagroom 😉
Advertenties
 
Reacties uitgeschakeld voor Chocoladevla

Geplaatst door op 16/08/2015 in Nagerecht

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: