RSS

Scones met cinnamon crumble topping

26 sep

Scones maken is helemaal niet moeilijk, het onderstaande recept is erg eenvoudig te maken.

Recept voor ± 8 à 10 stuksscones

Ingrediënten:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 afgestreken tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 50 g (room)boter
  • 1 ei
  • 75 ml melk

Crumble topping:

  • 25 gr fijne kristalsuiker
  • 10 gr. bloem
  • 10 gr. boter
  • 2 gr. Kaneel

Clotted cream

  • 1,25 dl. slagroom (half bekertje van 1/4 ltr.)
  • 125 gram mascarpone
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom.
  • Voeg de vanillesuiker en suiker toe.
  • Snijd de boter met 2 messen door het meel.
  • Klop het ei met de melk los. Bewaar ¼l van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel.
  • Kneed tot een samenhangend deeg, niet te lang en intensief kneden.
  • Laat het deeg ongeveer 15 min. Rusten in de koelkast
  • Rol het deeg uit tot een lap van 1 à 1,5 cm. dik.
  • Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Je kan het deeg opnieuw samen kneden en opnieuw uitrollen.

Cinnamon Crumble

  • Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar tot er een kruimige massa ontstaan,
  • Niet te lang kneden, het mag geen deeg worden.
  • Bestrijk de scone rondjes met het achtergehouden ei-melkmengsel.
  • Strooi wat cinnamon crumble topping over de scones.
  • Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
  • Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.

Bereiding Clotted cream:

  • Klop de slagroom lobbig.
  • Voeg de mascarpone en de suiker toe.
  • Klop het geheel net niet stijf.

Bewaartip:
Je kunt de scones ook een dag van tevoren maken en luchtdicht bewaren in bijv een trommel.

Serveer met clotted cream (of slagroom) en bosbessenjam

Advertenties
 
Reacties uitgeschakeld voor Scones met cinnamon crumble topping

Geplaatst door op 26/09/2015 in Gebak, High tea

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: