RSS

Monchou taart

12 okt

Wie kent hem niet, de oude vertrouwde monchou taart? vrijwel iedereen, maar ik kreeg toch een berichtje via mijn blog van iemand die het recept kwijt was. Ze had het ooit van haar tante gekregen en het was zoek geraakt. Laat mijn recept nou toevallig bijna hetzelfde zijn 🙂

Recept voor ± 6 à 8 personenmonchoutaart

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren bisquitjes
  • 125 gram Roomboter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 1 pakje monchou
  • 1 beker slagroom 1/4 liter
  • 1 blik vlaaivulling kersen

Bereiding:

  • Biscuitjes fijnmaken tot fijne korrels
  • Roomboter smelten (niet laten koken)
  • biscuitkruim erdoor roeren.
  • Dit mengsel goed aandrukken in de taartvorm (springvorm) in de koelkast zetten (tot de bodem hard geworden is.
  • Monchou en basterdsuiker door elkaar kloppen met de mixer tot een gladde massa.
  • Slagroom stijf kloppen zonder suiker.
  • Slagroom door de monchou spatelen / scheppen.
  • Mengsel op de taartbodem verdelen en glad strijken.
  • Enkele uren in de koelkast zetten om op te stijven.
  • vlaaivulling erop en klaar is de monchou taart.
Advertenties
 
Reacties uitgeschakeld voor Monchou taart

Geplaatst door op 12/10/2015 in Gebak

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: