RSS

Macaronipap met rozijnen

15 okt

Warme pap, dat is best lekker met dit herfstweer, dus vandaag maar eens ouderwetse macaronipap gemaakt, misschien een tip voor jou voor morgen?

Ingrediënten voor 5 à 6 personenmacaroni:

1 liter melk.
125 gram macaroni.
Scheutje citroensap.
Snufje zout.
100 gram rozijnen.
60 gram suiker.
2 afgestreken eetlepels custard poeder.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

0,5 liter melk.
60 gram macaroni.
Scheutje citroensap.
Snufje zout.
50 gram rozijnen.
30 gram suiker.
1 afgestreken eetlepels custard poeder.

Bereiding:

  • Een klein gedeelte van de melk achterhouden, breng de rest van de melk met het citroensap en het zout aan de kook en voeg de macaroni er aan toe.
  • Laat de pap ± 30 minuten koken, regelmatig roeren zodat de macaroni niet aan de bodem van de pan gaat plakken.
  • Voeg er dan de gewassen rozijnen aan toe.
  • Laat de pap nog 15 à 20 minuten doorkoken op een laag vuur.
  • Bind de pap tenslotte: roer de suiker en de custard door elkaar met de melk (die je hebt achtergehouden) tot een papje, roer dit door pap op een laag vuur en laat nog even pruttelen terwijl je goed roert.
Advertenties
 
Reacties uitgeschakeld voor Macaronipap met rozijnen

Geplaatst door op 15/10/2015 in Nagerecht

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: