RSS

Pompoensoep

22 okt

Het is weer bijna Halloween, de perfecte tijd om een gerecht met pompoen te maken.

Recept voor 4 personenpompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 pompoen (ongeveer 2 kilo vruchtvlees)
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 knoflookteen
  • 1 aardappel in stukken
  • 1 bouillontablet, zout, peper
  • olijfolie
  • paar laurierblaadjes en tijmtakjes, water
  • 1 eetlepel kerriepoerder
  • Crème fraîche voor de garnering

Bereiding:

    • Pompoen in stukken snijden en schillen. Pitten en draden verwijderen. Je houdt dan ongeveer 2 kilo vruchtvlees over.
    • Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Als het minder of meer is moet je de hoeveelheid water aanpassen. Wil je een dikke soep dan weinig water; dunne soep dan royaal water.
    • Bak de ui glazig in de olijfolie en voeg het uitgeperste teentje knoflook toe en de eetlepel kerriepoeder.
    • Voeg de stukken pompoen, aardappel, laurier en tijm toe.
    • Roer alles even goed door elkaar en voeg vooraf gekookt water met daarin een bouillontablet opgelost toe.
    • Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op een zacht vuurtje een half uurtje doorkoken.
    • Gebruik de staafmixer om een gladde massa te krijgen. Wel even de kruiden laurier en tijm eruit halen als je dat doet.
    • Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertips:
Serveer deze pompoensoep met een lepel Crème fraîche en een blaadje basilicum. Wie een oosters tintje aan deze basissoep wil geven voegt bijvoorbeeld bij het fruiten van de ui een Spaans pepertje toe.

 

Advertenties
 
Reacties uitgeschakeld voor Pompoensoep

Geplaatst door op 22/10/2015 in Soepen

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: