RSS

Sinterklaas tulband

01 dec

Het is weer bijna zover, het heerlijk avondje komt eraan! Een leuke gelegenheid om zelf iets te bakken. Probeer deze sinterklaas tulband eens! Hij is gemakkelijk te maken en zorgt voor het gezellige sinterklaas gevoel.

Recept voor 6 tot 8 personentulband

Ingrediënten:

  • 400 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder (12 gr)
  • ¼ theelepel zout (1 gr)
  • 225 gram zachte roomboter
  • 400 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 4 eieren maat M (200 gram)
  • 240 gram volle melk (halfvol mag natuurlijk ook)

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn!

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 °C graden.
  • Beboter en bebloem een tulbandvorm.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout boven een
    grote kom.
  • Snijd de boter in stukken en doe het in de kom van de
    mixer of keukenmachine. Mix met de platte klopper de boter romig.
  • Voeg lepel voor lepel de suiker toe en mix het geheel 8-10 minuten. Schraap regelmatig de zijkanten van de kom met een spatel.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe: voeg pas de volgende toe als
    de vorige geheel in het beslag is opgenomen.
  • Verlaag de snelheid en voeg het bloemmengsel en de melk om de beurt toe: het bloemmengsel in 4 delen, de melk in 3 delen. Begin en eindig hierbij met het bloemmengsel. Schraap de zijkanten van de kom regelmatig en voeg pas een volgend deel toe als de vorige geheel is opgenomen
    in het beslag.
  • Mix, nadat alle ingrediënten zijn toegevoegd, nog 10
    seconden. Schep het beslag in de vorm en plaats het in de onderste
    helft van de oven.
  • Bak de tulband in circa 60 minuten goudbruin en
    gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen.
  • Haal de tulband uit de oven en laat het eerst 10-15 minuten in de vorm afkoelen.
  • Haal de tulband uit de vorm en laat het verder afkoelen.
  • Bestrooi de tulband met poedersuiker.

Dit is een heerlijk tulbandrecept wat je natuurlijk het hele jaar door kunt gebruiken. Je laat gewoon de speculaaskruiden weg en vervang deze door 1½ theelepel vanille extract. (of gebruik een aantal zakjes vanillesuiker)

Advertenties
 
Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas tulband

Geplaatst door op 01/12/2015 in Gebak

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: