RSS

Winterse stoofschotel

14 dec

Een heerlijke winterse stoofschotel.

Recept voor ± 5 personenwinterse-stoofschotel

Ingrediënten:

  • 800 gram hacheevlees
  • 4 eetlepels olijfolie
  • water
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 gram champignons
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2 takjes tijm
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 glas rode wijn
  • 2 rundervleesbouillon tabletten

Bereiding (traditionele wijze):

  • Bak ui, wortel, bleekselderij, tijm en champignons in de olie.
  • Voeg vlees, bouillontabletten, laurierblaadjes, wijn en tomatenstukjes en water toe (helft onder water).
  • Aan de kook brengen, regelmatig doorroeren.
  • 3 uur laten sudderen op een laag vuur.
  • Tijm, laurierblaadjes en kaneelstokje uit de pan verwijderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveren.

Bereiding (snelkookpan):

  • Bak ui, wortel, bleekselderij, tijm en champignons in de olie.
  • Voeg vlees, bouillontabletten, laurierblaadjes, wijn en tomatenstukjes en water toe (helft onder water).
  • Aan de kook brengen, regelmatig doorroeren.
  • Snelkookpan sluiten wachten tot hij op stoom is.
  • Na 45 minuten is de stoofschotel klaar.
  • Tijm, laurierblaadjes en kaneelstokje uit de pan verwijderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveren.

Heerlijk met aardappelpuree of stamppot.

 

 

Advertenties
 
Reacties uitgeschakeld voor Winterse stoofschotel

Geplaatst door op 14/12/2015 in Stoofschotel

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: