RSS

Schuimkransen (merengue)

15 dec

Schuim mag in de kersttijd niet ontbreken, gebruik het recept voor kleine of grote schuimkransen of maak er een lekkere schuimtaart van. Voor nu houden we het even bij schuimkransen, deze kransen kunnen we ook nog gebruiken voor een heerlijk en gemakkelijk te maken dessert waarvan ik het recept later deze week zal plaatsen.

Ingrediënten:schuimkransen

  • 1 deciliter eiwit
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • bakpapier

Bereiding:

Let op dat alles vetvrij is, dus alle materialen, gardes van de mixer etc. Anders is er grote kans dat het mislukt.

  • Oven voorverwarmen op 130 graden Celsius.
  • Eiwitten in een kom stijf kloppen met de mixer (hoge stand)
  • Als het eiwit wit begint te worden de helft van de suiker toevoegen en blijven mixen.
  • Schep de rest van de suiker er met een eetlepel door met tussenpozen van 15 seconden.
  • Als de eiwit zo stijf is dat je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat er iets uitvalt is het stijf genoeg.
  • Met een spuitzak in kartelspuit (7 à 8 mm) ringen spuiten op de met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Grote kransen moeten ± 3 uur in de oven. Na 45 min. De temperatuur terugzetten op 95 graden Celsius.

Schuim bak je niet het moet drogen.
Als de kransen vanzelf loslaten van het bakpapier zijn ze goed.
Laat de kransen afkoelen en nadrogen.
Later opbergen in een koekblik/trommel anders worden ze zacht.

Je kan met een beetje kleurstof je kransjes roze of groen maken of gebruik een klein beetje oploskoffie (gelijk met het eiwit kloppen) om mokka kransjes te maken.

Je kan de kransen voordat ze in de oven gaan bestrooien met allerlei decoratie materiaal wat je in het bak schap van de supermarkt kunt vinden. Ik vind ze zelf wit/naturel het lekkerst 😉

 

 

Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op 15/12/2015 in Koek

 

Een Reactie op “Schuimkransen (merengue)

 
%d bloggers liken dit: