RSS

Eton mess

17 dec

Als je een snel en gemakkelijk toetje wilt maken met kerst dan is Eton Mess wat voor jou!
Het is een traditioneel Engels dessert dat gemaakt is van aardbeien (of ander fruit) stukken merengue (schuimkransen) en slagroom. Het werd traditiegetrouw geserveerd bij het Eton college’s annual cricket game.

Recept voor ± 6 personenEton-Mess

Ingrediënten:

  • 500 gr. Aardbeien
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels granaatappelsap
  • 500 ml slagroom
  • 4 grote schuimkransen (kant en klaar of zelf maken)

Als je gaat voor het snelle gemakkelijke toetje dan koop je de schuimkransen kant en klaar. Belangrijk is dat het gewone witte schuimkransen zijn zonder decoratie of chocolade. Je kan ze natuurlijk ook zelf maken, hoe dat moet lees je hier. Als je geen granaatappelsap hebt kan je ook balsamicoazijn gebruiken.

Bereiding:

  • Aardbeien in vieren snijden in een schaal doen.
  • Suiker+granaatappelsap toevoegen en door elkaar roeren.
  • 15 tot 30 min. Laten marineren
  • Klop de slagroom (zonder suiker) niet te stijf
  • Verpulver 2 schuimkransen fijn en 2 schuimkransen in grove stukjes en spatel ze door de slagroom.
  • Schep de aardbeien door het slagroommengsel, maar houd er een aantal achter ter garnering.
  • Schep de Eton mess als een berg op 4 borden of in 4 glazen.
  • Garneer met aardbeien.

LET OP!
Serveer het niet in een grote schaal op tafel, ik garandeer je dat op het eind iedereen ruzie gaat maken over wie de schaal mag uitlikken want het is niet te versmaden.

 

Advertenties
 
Reacties uitgeschakeld voor Eton mess

Geplaatst door op 17/12/2015 in Nagerecht

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: