RSS

Pompoencake

15 Okt

In deze herfsttijd is een gerecht met pompoen altijd lekker.
Vandaag deel ik het recept van een heerlijke pompoencake dat ik van mijn goede vriendin Conny heb gekregen

 

Recept voor 8 tot 10 personenpompoencake

Ingrediënten:

  • 400 gram pompoenstukjes
  • 6 eetlepels kraanwater
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 275 gram boter ( + boter om in te vetten)
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel kardemom
  • 1 eetlepel gemberpoeder

     

    Topping

  • 150 gram kristalsuiker
  • 70 gram pecannoten
  • 100 gram monchou
  • 75 gram poedersuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden C.
  • Pureer met een staafmixer en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Kook de pompoenstukjes met 2 eetlepels water op laag vuur in 15 minuten gaar.
  • Vet cakevorm in met boter, bekleed met bakpapier en vet opnieuw in.
  • Mix met de mixer de basterdsuiker met 175 gram boter luchtig en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  • Mix op laagste stand de pompoenpuree er door.
  • Zeef bakmeel en de specerijen boven de kom en spatel het er doorheen.
  • Schep het het beslag in de cakevorm en bak 1 uur.
  • Laat 2 uur afkoelen in de bakvorm.
  • Leg een stuk bakpapier klaar.

De topping:

  • Verwarm de kristalsuiker met 2 eetlepels water in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.
  • Laat de suikerkristallen oplossen en zet dan het vuur hoog tot de suiker diepbruin kleurt.
  • neem de pan van het vuur en roer de pecannoten er door.
  • stort het karamelmengsel op het bakpapier en laat afkoelen.
  • Hak het karamel pecan mengsel in grove stukken.
  • Klop de rest van de boter met de monchou en poedersuiker in 4 min luchtig.
  • Bestrijk de bovenkant van de cake met het monchou mengsel en bestrooi met pecan karamel stukken.
Advertenties
 
Reacties staat uit voor Pompoencake

Geplaatst door op 15/10/2016 in Gebak

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: