RSS

Zeeuwse speculaasjes

22 Okt

Zeeuwse speculaasjes (ook wel witte speculaas genoemd) is speculaas zonder speculaaskruiden. Ze smaken heerlijk.

Ingrediënten:zeeuwse-speculaas

  • 250 gram (Zeeuwse) bloem (gewone bloem kan eventueel ook)
  • 25 gram bakpoeder (nee dit is geen foutje er moet echt zoveel in)
  • 150 gram roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • Snufje nootmuskaat
  • Een halve theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snufje zout
  • Bakpapier

Deze koekjes maak je in 2 keer, de ene dag maak je het deeg en de volgende dag de koekjes.

Bereiding (dag 1)

  • Bloem, bakpoeder, kaneel, zout, nootmuskaat en kaneel door elkaar mengen en zeven.
  • Doe de suiker erbij.
  • Snij de boter in kleine stukjes door het bloemmengsel en voeg het citroensap toe.
  • Nu ga je kneden totdat je een soepel deeg hebt.
  • Als het deeg te droog is voeg je een beetje water toe, maar pas op! het deeg mag niet gaan plakken.
  • Maak van het deeg een bal en druk deze plat.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het in de koelkast, minimaal 1 nacht.

Bereiding (dag 2)

  • De volgende dag haal je het deeg uit de koelkast, je kneed het nu even goed door.
  • Leg bakpapier op de bakplaat.
  • Verwarm de over voor op 160 graden C.
  • Bebloem het speculaasplankje licht en druk het deeg in de vorm. Je kunt het overtollige deeg eraf snijden.
  • Heb je geen speculaasplankje dan kun je het deeg uitrollen en met een steker of een glas uitsteken.
  • Als er teveel bloem op de koekjes zit dan kun je er dit met een kwast afborstelen.
  • De koekjes moeten ongeveer 20 minuten bakken tot de randen lichtbruin verkleuren.
  • Laat de koekjes even afkoelen en bestrooi ze licht met poedersuiker. Maar wat nog beter is: doe wat fijne kristalsuiker in de blender en laat het even kort draaien. Niet te lang want dan heb je alsnog poedersuiker.

 

Advertenties
 
Reacties staat uit voor Zeeuwse speculaasjes

Geplaatst door op 22/10/2016 in Geen categorie, Koek

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: