RSS

Kruidnoten

02 nov

Het is alweer november en dan mogen er weer sinterklaas lekkernijen gemaakt worden. Laten we lekker makkelijk beginnen met kruidnoten, je kunt ze snel maken en het is natuurlijk heel leuk klusje om samen met kinderen te doen.kruidnoote

 

Ingrediënten:
Recept voor ± 50 stuks Recept voor ± 100 stuks
125 gram zelfrijzend bakmeel
62 gram bruine basterdsuiker
25 milliliter melk
1 afgestreken theelepel speculaaskruiden
snufje zout
250 gram zelfrijzend bakmeel
125  gram bruine basterdsuiker
50 milliliter melk
1,5 theelepel speculaaskruiden
snufje zout

Bereiding:

  • Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven alvast voor op 170 graden (hete lucht).
  • Leg alvast bakpapier op je bakplaat of bakplaten (afhankelijk welk recept je gekozen hebt).
  • Doe de boter in een kom en gebruik de mixer om hem zacht te mixen. Als de boter om kamertemperatuur is kun je volstaan met ± 2 minuten mixen.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, de melk, het zout en de basterdsuiker bij de boter. Meng en kneed met de hand tot je een mooi glad deeg hebt.
  • Maak een bal van het deeg en deel dit in 2-en.
  • Rol de deegbal tot lange strengen, dit hoeven geen perfect gelijke strengen te zijn.
  • Nu kun je de strengen in stukjes snijden. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de kruidnoten maakt en ze hoeven natuurlijk niet even groot te zijn. Als je ze iets groter dan normaal maakt dan moet je wel een iets langere baktijd aanhouden.
  • Van de stukjes deeg maak je bolletjes.
  • Leg de bolletjes in het verschil op de met bakpapier bedekte plaat en druk ze een klein beetje plat (niet te plat).

kruidnootd

  • Bak de kruidnoten ± 15 minuten.
  • Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat eten, na het afkoelen worden ze pas krokant.
Advertenties
 
Reacties uitgeschakeld voor Kruidnoten

Geplaatst door op 02/11/2016 in Koek

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: