RSS

Pepernoten recept (Bonken)

12 nov

De sint is in het land en dan is het is weer tijd om zelf heerlijk snoepgoed te maken. 2 weken geleden deelde ik het recept voor kruidnoten met jullie, deze week gaan we pepernoten maken

Ingrediënten:pepernoten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram tarwebloem
  • 75 gram stroop
  • 175 gram honing
  • 1 ei
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • mespuntje zout

Bereiding:

  • honing, stroop, de anijs, ei, de speculaaskruiden en het zout door elkaar mengen in een beslagkom.
  • Zeef het bakmeel en de bloem bij het mengsel in de beslagkom.
  • Kneed een stevig deeg.
  • Deeg verpakken in plasticfolie en 2 uur laten rusten in de koelkast.
  • Oven voorverwarmen op 170 graden.
  • Rol het deeg uit tot een dikke plak.
  • Nu gaan de we plak in repen snijden, hierna snijden we de repen in blokjes
  • Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Leg er de blokjes pepernoot op de bakplaat.
  • De pepernoten kunnen nu gebakken worden, 10 à 13 minuten.
  • Laat de pepernoten eerst afkoelen voordat je ze eet.

sinterklaas

Advertenties
 
Reacties uitgeschakeld voor Pepernoten recept (Bonken)

Geplaatst door op 12/11/2016 in Koek

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: